top of page

Wat is Reiki

Reiki is een oeroude Oosterse geneeswijze, die ongeveer honderd jaar geleden werd herontdekt door Mikao Usui, een zen-boeddhistische monnik uit Japan. Het betekent letterlijk universele levensenergie. Het toepassen van Reiki gaat door middel van handoplegging en is eenvoudig te leren.

Reiki versterkt als het ware je ‘aansluiting’ op de levensenergie, die dan weer goed kan doorstromen. Dit werkt door op fysiek, psychisch en spiritueel niveau.

Reiki ondersteunt het zelfgenezend vermogen. Het helpt je om in balans te komen en het werkt daar waar jij het nodig hebt. Ben je onrustig, dan word je er kalmer van. Heb je energie nodig, dan helpt het je die op te bouwen. Je wordt ook ontvankelijker voor subtiele energieën, waardoor je intuïtie toeneemt en je beter naar jezelf leert luisteren.

Na de eerstegraads Reiki afstemmingen ben je toegankelijk voor deze levensenergie en kan je deze via je handen doorgeven, aan jezelf en aan anderen.

Ik bied drie verschillende cursussen aan, die passen bij de drie graden die Reiki heeft. Hieronder vind je meer informatie over de drie cursussen. In alle drie de cursussen gaan we theorie behandelen, maar vooral praktisch bezig met behandelen en behandeld worden. Geleide meditaties tijdens de cursus zorgen ervoor dat alles nog dieper kan bezinken.

background schaduw amy reiki nijmegen .jpg
Reiki1 anker
Image by Milad Fakurian

Reiki 1

Reiki 1 duurt een dag. Je krijgt één inwijding. Dat betekent een afstemming op de Reiki energie. Daardoor ga je merken dat er een nieuwe energie door je heen stroomt die je ook kunt doorgeven aan anderen. Je leert de geschiedenis en theorie van Reiki, basisposities, verschillende toepassingen en je gaat al meteen Reiki geven aan je medecursisten en natuurlijk Reiki ontvangen.

Groepsgrootte: 2 tot 4 personen.
Kosten: 165 euro.

Reik2 anker
Image by Iulia Circei

Reiki 2

Reiki 2 duurt een dag. Je krijgt één afstemming. Deze graad is een verdieping en uitbreiding van de eerste. De energie wordt aanmerkelijk versterkt. Je leert mensen op afstand te behandelen en de Reiki energie gerichter toe te passen op een dieper niveau. Het is opnieuw een impuls voor de ontwikkeling van de intuïtie. Het aantal toepassingen breidt zich bovendien tamelijk eindeloos uit.

Groepsgrootte: 2 tot 4 personen.
Kosten: 185 euro.

Reiki3 anker
Image by Milad Fakurian

Reiki 3a

Reiki 3a duurt een avond. Tijdens deze avond leer je het meestersymbool, is er één afstemming, bespreken we de toepassingen van dit symbool en gaan hiermee oefenen en mediteren. "De derde graad oefent een sterke invloed uit op je zelfbewustwording, verantwoordelijkheid voor eigen leven en het kosmisch bewustzijn, zoals o.a. bewustwording van je taken en/of doelen in jouw leven."

Groepsgrootte: 2-3 personen.
Kosten: 135 euro.

 

Reiki oefen anker
Image by Iulia Circei

Reiki oefenavonden

Iedere derde woensdag van de maand is er een oefenavond.

Iedereen vanaf Reiki 1 is welkom!

We starten met een meditatie en gaan aansluitend behandelen.

Er is ruimte voor vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Het is de bedoeling dat je opgeladen en ontspannen weer naar huis gaat!

Neem contact op als je er bij wilt zijn.

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Kosten: 15 euro

Wanneer kan ik een Reikicursus volgen?

Locatie:

Praktijk Amy Arends - Goei
reikicursussen, healing, reading, mBITcoaching Nijmegen
Augustinus klooster

Graafseweg 274, Nijmegen

Reiki 1

29 juni 2024

31 augustus 2024

5 oktober 2024

9 november 2024

14 december 2024

Reiki 2

21 september 2024

16 november 2024

Reiki 3a

20 juni 2024

10 oktober 2024

bottom of page